Kiderült, hogy a sexting jóval elterjedtebb, mint gondolták

-

Több száz meztelen fotót köröztettek egymásról egy coloradói középiskola tanulói, de egy mobilapplikáció jóvoltából ez messze nem egyedi eset.


Legalább 100 középiskolai diák osztotta meg meztelen képeit egymással mobiltelefonján Cañon Cityben – közölték a hatóságok, amelyek maguk is bizonytalanok benne, hogy bűncselekmény történik-e egy ilyen esetben. A több száz képet elsősorban az iskola focicsapatának, a Cañon City Tigernek a tagjai küldözgették egymás között egy mobilapplikáció segítségével – adta hírül a New York Times.


Ezek az alkalmazások kifejezetten arra készülnek, hogy mások elől elrejtsék a tartalmat, például úgy néznek ki, mint egy számológép, és csak a jelszó bepötyögésével nyitja meg a titkos adatokat. A szexuális bűnügyeket felderítő egyik nyomozó elmondta, hogy már ötévesekkel is találkoztak, akik ezt alkalmazták, mert idősebb társaik megmutatták nekik.

Az eset sokkolta a szülőket és a csendes, agrártermelő vidéken fekvő kisvárost. Hamar kiderült ugyanakkor, hogy ez nem egyedi eset. A sexting meglehetősen elterjedt, azt jelenti, hogy szexuális tartalmú képek küldése mobilon. Ezek a megosztások nem csak a tinédzserekre jellemzők, de az applikációk negyedét tizenévesek használják. Így mindössze csak azt az utat járják, mint a felnőttek, akik azt mondják, hogy a sexting szexuális örömöket okoz számukra – állapítja meg a The New York Times.