Kiderült a Leicester titka

Fotó: AFP / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

-

A Premier League történetének talán legnagyobb meglepetése a nyolc fordulóval a zárás előtt élen álló kis csapat. Egy thai szerzetes áll a háttérben?


A Leicester City nagy meneteléséről már szinte mindent megírtak, csak a lényeg nem derült még ki, hogy mitől ennyire jó?


Most viszont lelepleződött a titok: a csapatot már három éve rendszeresen meglátogatja egy thai szerzetes, Phra Prommangkalachan, aki megáldja a pályát, és különböző szerencsehozó tárgyakat ad a játékosoknak.

„Amuletteket akasztok a nyakukba és különböző talizmánokat is adok nekik – mondta a szerzetes az AFP hírügynökségnek. – Abban nem vagyok biztos, hogy értik amit ezekről magyarázok nekik, de azt értik, hogy szerencsét hoznak nekik.”

Phra nem véletlenül került képbe: a Leicesternek thai tulajdonosa van, Vichai Srivaddhanaprabha, aki szintén hívő buddhista, és aki olykor leszáll a helikopterével a földije által megáldott pályára.

A szerzetes biztos abban, hogy hamarosan a csapat megnyeri a világ legerősebb bajnokságát. Jók a sanszai: nyolc körrel a zárás előtt ötpontos előnnyel vezet a Tottenham előtt. Talán a négy hazai meccs elég lesz az aranyérem bebiztosításához.