Kiderül, öltek-e embert a Dokk biztonsági őrei

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

A Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében jó ideig nem jutott előbbre a rendőrség. Aztán lefejezték a sziget szórakozóhelyeit irányító társaságot, és rögtön jöttek az eredmények.


Várhatóan az utolsó tárgyalási napját tartja a Fővárosi Törvényszék szerdán annak az emberölési ügynek, amelyben a Hajógyári-szigeten működő Dokk szórakozóhely két biztonsági őre a vádlott.

A vádlottak még szólhatnak az utolsó szó jogán, majd ítéletet hoz a bíró. Egyelőre csak annyi biztos, hogy egy 21 éves fiú meghalt.


Razzia a Dokknál.


A vádirat szerint B. Á. és Z. A. 2011 decemberében biztonsági őrökként dolgoztak a Dokkban. H. Géza, a későbbi áldozat sokat ivott aznap este, és véletlenül nekiütközött az I. rendű vádlottnak. A kidobó fellökte a részeg fiút, majd a II. rendű vádlottal kirángatták Gézát a szórakozóhelyről, miközben – állítja az ügyészség – szidalmazták és lerángatták róla a ruháját.

Téli este volt, fagypont körüli hőmérséklettel, amikor a lemeztelenített alsótestű Gézát a Dokk parkolójában eszméletlenre verték, majd a hét méter magas támfalról a Dunába dobták. A fiú elmerült és megfulladt, holttestére másnap bátyja talált rá a Hajógyári-szigeten lévő jachtkikötőnél.


A Blikk szerint a fiú bátyja a tárgyaláson azt mondta a bírónak, hogy a tragédia után felhívták a Dokkból, és azt mondták: V. László, a tulaj részvétét nyilvánítja, de kéri, hogy fejezze be a sziget besározását.

2014-ben a Fővárosi Főügyészség egyszer már – bizonyítottság hiányában - ejtette a vádakat a két kidobó ellen, ám a Legfőbb Ügyészség a folytatás mellett döntött.

A vádhatóság úgy véli, egyértelmű az ügy. Ha a bíróság is látja, akkor a vádlottak alapesetben 5 és 15 év közötti szabadságvesztésre számíthatnak, ha azonban a bíróság minősítő körülményeket is talál, akkor 10-től 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztés jöhet szóba.

A szórakozóhelyet irányító V. László társai elleni korrupció miatt indult nyomozás még 2012 februárjában. Az év májusában őrizetbe vették az ügy gyanúsítottait, köztük rendőröket is.