Késve küldhette az MU De Gea papírjait a Realnak

Fotó: AFP / EMMANUEL DUNAND

-

Sajtóértesülések szerint a Manchester United és a Real Madrid képviselői kicsúsztak a nemzetközi futballpiac nyári átigazolási időszakának határidejéből, így elképzelhető, hogy David de Gea, az angol csapat spanyol kapusa egyelőre nem vált klubot.


A Marca, illetve a BBC is arról számolt be: hétfőn este a két egyesület megállapodott arról, hogy De Gea visszatér a spanyol fővárosba – a szigetországi média szerint – 29 millió font, valamint a királyi gárda jelenlegi kapusának, a Costa Rica-i Keylor Navasnak a játékjoga ellenében. Ugyanakkor a szükséges papírokat állítólag nem tudták időben regisztrálni a Spanyol Labdarúgó Ligánál.

Sajtóhírek szerint a felek megpróbálják bebizonyítani, hogy hétfőn 23.59 óráig az üzletet szentesítették, ám ehhez a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntésére van szükség.


Mindenesetre Ed Woodward, a United átigazolásokért felelős általános igazgatója váltig állítja, hogy rendelkezésükre áll a visszaigazolás, amely bizonyítja, hogy időben elküldték a papírokat. Ugyanakkor az is tény, hogy a manchesterieknek majdnem mindegy, hogy De Gea megy vagy marad: előbbi esetben kapnak egy tekintélyes összeget és egy nem rossz kapust, utóbbi esetben pedig továbbra is náluk véd a liga legjobb hálóőre.

Nem kevesen vannak, akik úgy gondolják, nem pusztán a véletlen műve volt, hogy a spanyol kapus papírjai nem érkeztek meg Madridba.