Kicsavarja a hínár a lapátot kajak-kenusaink kezéből

-

Berendezkedett a magyar kajak-kenu válogatott Rio de Janeiróban, a jövő évi olimpia helyszínén, ahova a csapat gerince a hétvégi olimpiai tesztversenyre érkezett.


„A szállás és az ellátás tökéletes, a pályára való kijutás tíz percet vesz igénybe, így ezzel nem lesz gondunk jövőre sem” – kezdte a helyzetjelentést a magyar szövetség honlapján Storcz Botond vezetőedző. „A szállodában van konditerem is, amely az olimpia ideje alatt megkönnyíti majd a felkészülést, mivel a pályán egyelőre nincs ilyen lehetőség. A legfontosabb, hogy amikor az olimpiára jövünk, már ismerősek legyenek a körülmények a versenyzőknek. Érdekesség, hogy orvosi segítséggel figyeljük azt, a csapat tagjai hogyan reagálnak az új környezetre és az időeltolódásra. A megfelelő akklimatizáció kulcsfontosságú tényezője lehet a sikerességünknek.”


Storczék Rióban akklimatizálódnak


Storcz továbbá elmondta, hogy a pályán az elmúlt két napban hátszél volt, de nem volt hullámos a víz. „Ellenben az utolsó kétszáz méter katasztrofális, teljesen benőtte a hínár, sokszor arra kell figyelni, hogy ne csavarja ki a lapátot az ember kezéből, ráadásul azon a szakaszon nagyon sekély a víz is. A szervezők most is azon dolgoznak egy speciális gép segítségével, hogy megtisztítsák a cél területét a növényektől.”

A vezetőedző azt is elárulta, hogy a tesztversenyre rendelt hajóiknak csak a fele érkezett meg, az sem abban a minőségben, amit kértek. „De ez csak az idén jelent gondot, hiszen jövőre természetesen saját hajóparkot, saját eszközöket hozunk.”


Jól látszik, hogy nem a legjobb a víz minősége


Az elmúlt napokban a versenyzőknek volt idejük egy kis kikapcsolódásra is, felkeresték a helyi nevezetességeket, jártak a Krisztus-szobornál, és a Cukorsüveg-hegyet is meglátogatták.


Jutott egy kis idő a kikapcsolódásra is

Tegnap még regenerálódtunk kicsit, de a mai nap már az evezésé lesz :)

Posted by Vajda Attila on Tuesday, 1 September 2015