Kick-box oktató a szegedi lányt megverő börtönőr

Fotó: MTI / Kelemen Zoltán Gergely

-

A bíróság előzetesbe helyezte a szegedi lány elfogott támadóját.


A Délmagyar.hu beszámolója és az ügyészség reményei szerint előzetesbe kerülhet az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy társaival megvert egy lányt, annak testvérét és barátját csak azért, mert utóbbiról azt gondolták, hogy külföldi. (FRISSÍTÉS: A bíróság 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását, a férfi fellebbezett a döntés ellen.)


A férfiről – akiről a lap azt írta, 190 centiméter magas, és erős testalkatú – az is kiderült, hogy kétdanos kick-box mester, egy szegedi egyesület vezetője.

A gyanú szerint a múlt hét végén a férfi a társaival úgy elvert egy 20 éves lányt, hogy a nőnek meg kellett műteni az arcát. A lány barátját – akiről azt gondolták, hogy külföldi – és bátyját is megverték, utóbbival sikerült beszélnünk. Mint elmondta, neki a fejét törték be a támadók.

Azóta az is kiderült, hogy a börtönőrt korábban már elítélték egyszer garázdaság miatt. Próbára bocsátották, ami tavaly novemberben járt le. A Szegedi Fegyház és Börtönben ekkor fegyelmi indult ellene. Mivel a munkájával korábban meg voltak elégedve, továbbra is ott dolgozhatott, csak most már nevelőhöz hasonló munkakörben, mint szociális segédelőadó (a hvg.hu úgy tudja, hogy a férfinak csak érettségije van), a nevelői munkához pedig diploma kell. Elfogásakor megszüntették a szolgálati viszonyát.