Kiállította a bíró, fogta a pisztolyát, és lelőtte

Fotó: AFP / JUAN MABROMATA

-

Egy argentin amatőr bajnoki meccsen állt bosszút a piros lapot kapó játékos. Egy másik focista is megsebesült, a tettes még szabadlábon van.


Argentína Córdoba tartományában egy amatőr bajnoki futballmeccs torkollott tragédiába, miután egy játékos lelőtt az őt néhány perccel korábban kiállító játékvezetőt – írja a CíNN a spanyol EFE hírügynökségre hivatkozva.


Szemtanúk beszámolója szerint, miután a bíró, a 48 éves César Flores felmutatta a piros lapot a nem nevesített játékosnak, a kiállított sportoló az öltözőbe ment, ahonnan fegyverrel a kézben tért vissza, és háromszor rálőtt a bíróra. A játékvezetőt a mellkasán, a nyakán és a fején érték a golyók, és a helyszínen belehalt a sérülésekbe.

Az ámokfutásnak van még egy sérültje, de a 25 éves futballista, Walter Zárate nincs életveszélyes állapotban. A lövöldöző futballista elmenekült, még keresi a rendőrség.

Dél-Amerikában nem ritkák a hasonló esetek. Brazíliában tavaly egy játékvezető fogott pisztolyt az őt inzultáló futballistára. Ekkor nem sült el a fegyver, 2013-ban viszont valóságos horrorfilmmé változott egy futballmeccs, amikor egy bíró késsel megsebesített egy focistát, mire a játékos csapatának szurkolói elrabolták őt, megkínozták, majd elengedték, de később a sebesült focista családtagjai halálra kövezték.