Kiakasztotta az angolokat a temetői fitnesz

-

A tízpróba egykori olimpiai bajnoka, Daley Thompson manapság fitnesz-vállalkozást működtet. Ettől még nem sokan háborodtak volna fel, de szombatonként egy temetőben tartott edzéseket.


Thompson London délnyugati részén indított fitneszes céget, melynek honlapjára nemrég egy promóciós videót tett ki, Szombat reggeli edzés:) címen.

A rövidke videón patinás sírkövek közt sprintelnek és fekvőtámaszoznak emberek, a konferáló szöveget viszont nem Thompson mondja, hanem egy másik edző, Gavin Sunshine.A Daley Fitness Club minden szombaton 8.45-kor várja az egészséges életmódra vágyókat – harsogja a videó. A helyi polgármester már kevésbé lelkesedett érte.

Az egyik lakos elsőre szinte el sem akarta hinni, amit lát a videón: „Észrevettem, hogy ez a régi temető. Nem hiszem el, hogy valaki fitneszórát tart ott. Ez egyszerűen tiszteletlenség és meggondolatlanság.”

A Daley Fitness vállalkozószelleme azonban határtalan: ingyenes tagságot ajánlott azoknak, akiket sért az eset.

Ezek az órák viszont már máshol lesznek, mert a városházán közölték: „nem adtunk engedélyt erre, és soha nem is adnánk. Ez egy temető, nem fitneszterem, úgyhogy a tevékenység azonnali beszüntetését kérjük.”

Az edzés helyszíne a putneyi régi temető volt, amelyben gazdagon díszített 18. századi sírkövek is találhatóak.

„Négy hónapja nyitottunk meg, ezalatt láttunk labdázó iskolásokat, színházi előadást és sátorozókat is a temetőben – védekezett Sunshine a Sun hasábjain. – Azt feltételeztük (tévesen), hogy szabadidős tevékenységek folynak ott, ezért egy hirtelen ötlettel úgy döntöttünk, hogy az egyik óránkat ott fejezzük be. Legyen az utolsó tíz perc kint a napsütésben, hadd induljon jól az emberek napja, gondoltuk.”

Végül mindenkit megnyugtatott: „Már beszéltünk a helyi városházával, és megoldottuk az ügyet. Ha bárki úgy érezné, tiszteletlenek voltunk a halottakkal, bocsánatot kérünk tőle, és ingyenes tagságot ajánlunk a számára a világ legjobb edzőtermében.”