Kiakadtak a Starbucks karácsonyi poharára az amerikai keresztények

-

A kávéházláncnak szerintük már az egyik legfőbb ünnep sem szent.


Az elmúlt években a Starbucks kávéházlánc karácsony előtt különleges pohárral készült az ünnepekre. A csomagoláson hópelyhek, díszek és természeti jelenetek voltak. Na, ebben az évben nem, és emiatt sokan elég dühösek lettek az Egyesült Államokban.


A mostani pohár szimplán piros, csak a márka logója van még rajta ezenkívül, hogy ezzel hangsúlyozzák az ünnepek „egyszerűségét és nyugalmát” – mondta a cég vezérigazgató-helyettese, Jeffrey Fields.
Sokan ugyanakkor ebben úgy látják, hogy a cég el akarja nyomni a keresztényeket, és megsérti a karácsonyt, pedig a poharakon idáig sem volt kereszt vagy jászol. Szerintük az is probléma, hogy az sincs a csomagolásra írva, hogy „Boldog karácsonyt!”

És hogy játsszák akkor ezt ki? A kávéházláncnál, ha kérünk egy kávét, akkor megkérdezik a nevünket is, amit ráírnak a poharunkra, amikor elkészült a kávénk. Ezért most nem a nevüket mondják be egyesek, hanem azt, hogy „Boldog karácsonyt!”, így az is megjelenik a csomagoláson. A Twitteren is elindult a „kampány”, számos képet raktak fel a #MerryChristmasStarbucks hashtaggel.


Starbucks REMOVED CHRISTMAS from their cups because they hate Jesus ... SO I PRANKED THEM ... and they HATE IT!!!!  #shareUse #MERRYCHRISTMASSTARBUCKSFollow --> Joshua Feuerstein

Szerző: Joshua Feuerstein, 2015. november 5.

Most már sokkal jobb mindenkinek.