Kiadta az FBI a videót, ahogy lelövik az oregoni milicistát

-

Ezzel akarják bizonyítani, hogy a férfi nem megadta magát, hanem lőni készült a rendőrökre.


Egy ember meghalt, egy pedig megsérült az egyesült államokbeli Oregon államban kedden egy vadvédelmi központ épületét elfoglaló szélsőjobboldali milícia elleni rendőrségi akcióban. A rendőrség a lövöldözés után öt embert – köztük a csoport vezetőjét, Ammon Bundyt –letartóztatta.


A fegyveresek január elején foglalták el az épületet, azt akarták elérni, hogy két társuknak ne kelljen börtönbe vonulnia. Még évekkel ezelőtt égették fel a szérűjüket, a tűz azonban átterjedt a szövetségi tulajdonban lévő földekre is, ezért börtönbüntetésre ítélték őket.

Hogy hogyan is történt az akció, arról most videót tett közzé az FBI, ugyanis az esetet követően a fegyveresek támogatói azzal vádolták a rendőrséget, hogy szándékosan ölték meg a férfit, pedig az feltett kézzel jelezte, hogy megadja magát. Az FBI szerint viszont ez nem igaz, és fegyver volt a kezében.

A videón az látszik, hogy az üldözést követően, ahogy a férfi kiszállt a kocsiból, valóban felemelte a kezét, de aztán lerakta, és mintha a zsebébe nyúlt volna. Ekkor lőtték le. Az FBI szerint egy 9 milliméteres félautomata fegyver volt a zsebében, azt akarta előrántani – számolt be róla az RT.