Kiadós esők, záporok jönnek

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Hétfőig marad a hűvös, kellemetlen időjárás.


Csütörtökön délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és reggel még csak a Dunántúl nyugati részein, délelőttől egyre többfelé várható kiadós eső, zápor. Beágyazott zivatarok is lesznek, felhőszakadással élénkítve. Néhol akár 50 milliméternyi eső is lezúdulhat hirtelen, mely főleg a hegyvidéki tájakon villámárvizeket okozhat. A Tiszántúlt késő estétől érheti el a heves csapadéktevékenység. Nyugaton 17 és 20, máshol 21 és 24 fok között alakul a hőmérséklet, írja a Köpönyeg.

Pénteken délelőtt kevés napsütésre is számíthatunk, majd déltől a magasra törő gomolyfelhőkből többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. A délnyugati szél nyugaton viharossá fokozódik. 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű ismétlődő eső, zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 16-17 fok köré csökken a hőmérséklet.

Vasárnap estig maradhat a szeles, borongós időjárás; de már kevesebb helyen fordul elő csapadék. Több helyen még a 15 fokot sem éri el a csúcsérték.

Hétfőn tovább csökken a felhőzet, és főleg délután már napsütés is ígérkezik. A néha megnövekvő gomolyokból elszórtan fordul elő zápor.