Kiadós eső, erős szél, hidegfront

Fotó: AFP / BORYANA KATSAROVA / AFP / BORYANA KATSAROVA

-

Kedden felszakadozhat a felhőzet, addig hűvös időre számíthatunk.


Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, napközben főleg a Dunántúlon és a középső tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet. Sokfelé várható eső, záporeső. Több helyen (főleg északon, északkeleten) kiadós mennyiségű csapadékra számíthatunk. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Erős hidegfronti hatás várható. A legmelegebb délutáni órákban 16 és 24 fok közötti értékeket mérhetünk (a tartósabban csapadékos északon lesz a hűvösebb). A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek: erős oldalszélre, vizes útszakaszokra kell az autósoknak készülniük - írja a Köpönyeg.

Hétfőn borongós időre van kilátás, de némi napsütés is lehet. Szórványosan (elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és keleten) valószínű eső, zápor. 19 és 24 fok között alakul a hőmérséklet. Élénk lesz az ÉNy-i szél.

Kedden délelőtt erősen, délután már csak gyengén lesz felhős az ég. Elszórtan alakulhat ki zápor. Az északnyugati légmozgás még mindig élénk, több helyen erős lesz. 23-24 fok körül ígérkezik a csúcsérték.