Ki nevezi el a fiát a kedvenc csapata stadionjáról?

Fotó: Getty Images / Tom Dulat

-

Egy Millwall-drukker, aki mindennél jobban szereti a klubot. A feleségétől kicsit félt, de inkább a szomszédoktól kellene tartania.


Bermondsey Millwall Den Bloomfield – csodálatosan hangzó, arisztokratikus név. Az egyetlen baj vele, hogy az első három tag egy kerület, egy csapat és egy futballstadion neve.

Mike Bloomfield, a végtelenségig elkötelezett Millwall-drukker szentül meg volt róla győződve, hogy jót tesz újszülött fiával, ha a „Den”-ről, kedvenc klubja London Bermondsey városrészében álló stadionjáról nevezi el. És a legjobb az lesz, ha erről nem szól a feleségének.


A Millwall stadionja, a Den békeidőben


„Ha David Beckham elnevezhette a fiát Brooklynnak, akkor én miért nem hívhatnám az enyémet Bermondseynak? Imádom a Millwallt... Az egyik hölgy az anyakönyvi hivatalban ugyancsak Millwall-szurkoló volt, és neki nagyon tetszett az ötlet. Jó, attól egy kicsit féltem, hogy a feleségem majd dühös lesz.”

De nem lett, sőt pár nap alatt egészen megbarátkozott a névvel, főleg azért, mert biztos, hogy nem lesz tucatneve a srácnak.

„Az egyetlen probléma, hogy, ahol élünk, itt Croydonban, főleg Crystal Palace-drukkerek laknak, nem tudom, nekik mennyire fog tetszeni a fiunk neve” – mondta a büszke anya.

Eláruljuk, nem nagyon fog. A Millwall és szurkolói nem éppen a legnépszerűbbek Angliában, ezzel szemben általános gyűlöletnek örvendenek, elsősorban a rendkívül erőszakos huligánjaik miatt.


„Senki sem szeret bennünket” – csak nehogy így járjon szegény kissrác


A kis Bermondsey Millwall Den Bloomfield esete nem az első, hogy egy szurkoló a kedvenceiről nevezi el a gyermekét. A VS.hu is megírta az esetet, amikor egy norvég Liverpool-szurkoló Gerrardnak szerette volna elnevezni a fiát, csakhogy lányuk született, aki így az YNWA nevet kapta, ami a Pool-himnusz, a You’ll Never Walk Alone rövidítése.

Idén februárban pedig egy pittsburgh-i házaspár nevezte el a fiát a helyik hokicsapat, a Penguins két sztárcsatárjáról, Malkin Crosby Longnak.