Ki nem találná, ki Mészáros Lőrinc rokona a bicskei ügyészségen

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Tényi István tett feljelentést a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozata miatt. Hatalmas utat tett már meg.


Tényi István notórius feljelentő – akiről portrénk itt található– Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata miatt tett feljelentést, mert szerinte a felcsúti polgármester nem számolt be benne arról, mire költött 80 millió forintot, továbbá eltitkolt 300 millió forintnyi jövedelmet is.


Tényi a feljelentését először a Fővárosi Főügyészségnek küldte meg, ahonnan továbbküldték – hatáskör és illetékesség hiányában – a V. és XIII. kerületi Ügyészségnek.

A kerületi ügyészség szintén a saját illetékességének hiányát állapította meg, így továbbküldték a feljelentést a Bicskei Járási Ügyészségre.

Bicskén sem állt meg a – március 11-én tett – feljelentés útja, itt ugyanis az ügyészség vezetője és beosztott ügyésze elfogultságot jelentett be. Mint írják:


Indokaik szerint a feljelentett Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester rokoni kapcsolatban áll a Bicskei Járási Ügyészségen tisztviselőként dolgozó F. Cs.-vel, F. Cs. anyósának első unokatestvére. F. Cs. férjével és anyósával egy háztartásban lakik Alcsútdobozon, férje pedig a Mészáros és Mészáros Kft. alkalmazásában dolgozik, mely Mészáros Lőrinc cége.

Az ügyet most áthelyezték a Székesfehérvári Járási Ügyészségre, itt talán már el tudják látni a feljelentés ügyészi feladatait.


A 300 milliós ügy úgy pattant ki, hogy Mészáros Lőrinc tavaly december elején új vagyonnyilatkozatot tett közzé a település honlapján, amelyből nem derült ki, hogyan lett 300 millió forint pluszmegtakarítása a júniusi vagyonnyilatkozatához képest. Az RTL Klub híradójának aztán adott egy magyarázatot, erről itt olvashat bővebben.