Ki kérte Ravalpindit? Így kell Google Térképen kötekedni

-


Az északi szélesség 33 fok, 30 fokperc, 52,5 fokmásodperc és keleti hosszúság 73 fok, 3 fokperc és 33,2 fokmásodpercnél egészen máig semmi érdekes nem volt. A pakisztáni Ravalpindi városának déli része, dombos vidék. A hely azért híresült el, mert a Google Térképre valahogyan felhackeltek egy Apple-logóra vizelő Android-logót erre a helyre.A valószínűleg a cég Map Maker nevű eszközével készült rajz feltehetően nem lesz hosszú életű. Ahhoz viszont már elég sokat volt kint a térképen, hogy mindenki lássa. Ravalpindire lényegesen többen voltak ma kíváncsiak, mint egy átlagos napon.


A Map Makert eredetileg azért adta ki a Google, hogy a felhasználók javításokat és plusz adatokat küldhessenek a térképhez. A cégtulajdonosok például ezzel az eszközzel rakhatják fel boltjaikat a térképre. A leletet elsőnek megtaláló Team Android azóta még egy hasonló ábrával állt elő. Ezen valaki azt panaszolja el, hogy a Google ellenőrzési procedúrája béna. Ez magyarázat lehet arra, hogy kerülnek hülyeségek a térképre.


A hackről megkérdeztük a Google sajtóirodáját is, amely a következő választ adta az Apple-logót levizelő robot problémájára:


Bocsi, nagyon sajnáljuk. Dolgozunk a probléma javításán.