Kézipoggyászban rejtegetett egy gyereket egy nő a repülőgépen

-

A nő egy 4 éves kislánnyal a kézipoggyászában szállt fel isztambulban az Air France Párizsba tartó járatára. A gyereknek útközben ki kellett mennie a mosdóba, így az utasok észrevették.


Az eset még hétfőn történt, de szerda délután a nő és a gyerek még a párizsi Roissy repülőtéren tartózkodott, mert a hatóságok még nem fejezték be a vizsgálatot.

A nő állampolgársága nem ismeretes, csak annyit lehet tudni róla, hogy Franciaországban él, és a táskájába rejtett haiti állampolgárságú kislányt állítólag örökbe kívánja fogadni, ennek érdekében az eljárást már elindította.

Isztambulban szálltak át Párizs felé, a nő először a gyerekkel jelent meg az ellenőrzéseken, de nem engedték őket felszállni. Ekkor elrejtette a kislányt egy táskában, és felszállt vele egy másik járatra.

Az Air France légitársaság közleményben jelezte, hogy egy nő olyan gyermekkel utazott be az országba, akinek nem volt jegye, és akit elrejtettek egy táskában. A légitársaság a gép hétfő esti érkezésekor ezért értesítette a francia hatóságokat.