Kézigránát, páncéltörő – durva fegyverarzenált találtak a rendőrök

-


A Fejér megyei rendőrök Óbarok közelében, egy mellékúton három férfit fogtak el, akik robbanóanyagot szállítottak – írja a police.hu. A beszámoló szerint június 20-án a 8101-es számú úton ellenőriztek két gépkocsit és az azokkal közlekedő három férfit.

Az autókban robbanóanyag-gyanús tárgyakat találtak, ezért a férfiakat elfogták és a rendőr-főkapitányságra előállították. A nyomozók az eljárás során


fémkereső eszközt, repeszgránátot, páncéltörő gránátot, kézigránátokat, aknákat, lőport, engedélyköteles fegyvereket és több száz éles lőszert

foglaltak le. A tiltott haditechnikai eszközöket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának átadták. A gyanúsítottak kihallgatásuk során arra hivatkoztak, hogy hobbiból gyűjtötték a robbanóanyagot – írja a rendőrségi honlap.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság robbanóanyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást T. Tamás 38 éves csákvári, M. István 43 éves dunaharaszti és G. Balázs 26 éves budapesti lakosokkal szemben.

T. Tamást és társait a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.