Kézi-vb: magyar–szlovák pótselejtező lesz

Fotó: DPA / SEBASTIAN WILLNOW

-

A magyar női kézilabda-válogatott a szlovákokkal találkozik a jövő decemberi világbajnokság pótselejtezőjében.


Az európai pótselejtező sorsolását szombat délután rendezték a vasárnap záruló svédországi Európa-bajnokság egyik helyszínén, Göteborgban. A magyar együttest az első kalapból sorsolták. A szlovákok elleni párharc nyitómeccsét június 9. és 11. között játsszák Magyarországon, a visszavágóra június 13. és 15. között kerül sor Szlovákiában.


Közepesnek tartom a sorsolást, kaphattunk volna nehezebb, de könnyebb ellenfelet is a szlovák válogatottnál. Ellenfelünk szervezett csapat, fel kell készülnünk ellenük és fókuszáltan, odafigyelve kell megvívnunk a selejtezőket, hogy ott legyünk a németországi világbajnokságon – nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

A világbajnokságot 2017. december 1. és 17. között Németország hat városában rendezik 24 válogatott részvételével. Nyolc csapat már korábban biztosította részvételét: Németország házigazdaként, Norvégia címvédőként, Angola, Tunézia és Kamerun az előző Afrika-bajnokság dobogósaként, Dánia, Franciaország és Hollandia pedig a mostani Európa-bajnokság elődöntőseként kvalifikált. A csoportok sorsolását június 27-én tartják Hamburgban.


Pótselejtezők párosítása

MagyarországSzlovákia
RomániaAusztria
UkrajnaSpanyolország
HorvátországSzlovénia
CsehországTörökország
MacedóniaSvédország
MontenegróFehéroroszország
OlaszországSzerbia
OroszországLengyelország