Kézi-vb: a továbbjutást várják a válogatottól

Fotó: MTI / Balázs Attila

-

Javier Sabaté szövetségi kapitány és a magyar szövetség vezetősége is a csoportból való továbbjutást várja el a magyar válogatottól a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.


A spanyol szakember a szerdai, budapesti sajtótájékoztatón elmondta, nem volt sok idő a felkészülésre, de jól összeállt a csapat, remek a hangulat, a fiatalok és a rutinos játékosok kiváló egységet alkotnak.


Okosan kell játszanunk, hiszen nem csak egy meccs vár ránk. A csoportban öt találkozónk van, ami azt is jelenti, hogy nem kell idegeskedni egy vereségtől, de ünnepelni sem szabad, ha megnyerünk egy meccset mondta Sabaté, hozzátéve, hogy a válogatottnak van önbizalma, és ő is bízik a játékosokban.


Javier Sabaté szövetségi kapitány


Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke arról beszélt, hogy olimpiai ciklusokban gondolkoznak. A fő cél a 2020-as tokiói játékok, az ötkarikás részvétel, a világversenyek pedig fontosak, de a szövetség részállomásként tekint ezekre.

Elvárásként megfogalmazhatjuk a csoportkörből való továbbjutást a vb-n mondta, megemlítve azt is, hogy a nyolcaddöntőben már akár a végső győzelemre esélyes csapatot, például a vb-ezüstérmes katari, illetve a svéd vagy az olimpiai bajnok dán válogatottat is kaphatja a csapat.

A világbajnokság szerdán (ma) este kezdődik Párizsban, a magyar együttes pénteken, Rouenban játssza első csoportmérkőzését. A vb-n a C csoportban sorrendben a német, a horvát, a chilei, a szaúd-arábiai és a fehérorosz válogatott lesz a magyarok ellenfele.