Kézi-BL: a PSG már fél lábbal Kölnben, a Flensburg pedig bajban van

Fotó: Stephane ALLAMAN / STEPHANE ALLAMAN

-

A franciák a zágrábi sikerrel tettek egy öles lépést férfi kézilabda BL négyes döntője felé. A Flensburg nem bírt otthon a Kielcével.


Az MVM Veszprém szkopjei sikerével, azaz a Vardar 29-26-os legyőzésével tett nagy lépést a kölni négyes döntő felé, és szombaton késő este a Paris Saint-Germain és a lengyel Kielce is követte a példáját.


A franciák Zágrábban nyertek 28-20-ra, amivel formalitássá tették a visszavágót. A PSG-nek ezúttal is dán irányítója, Mikkel Hansen volt a vezére, aki kilenc gólt lőtt, de a hatig jutó Nikola Karabatic és az egyaránt öt gólt szerző Vori és Abalo is odatette magát. A PSG már a szünetben is öt góllal vezetett (18-13), és, amikor a horvátok felzárkóztak, és elhitték volna, hogy lehet keresnivalójuk, a franciák egy 10-2-es etappal lezárták a meccset - és vélhetően a párharcot is.


Egy kis öröm a Zagrebnek is jutott


Az előző kiírásban a harmadik helyen végző Kielce is jó eséllyel várja a Flensburg elleni visszavágót, miután az első mérkőzésen Németországban 28-28-as döntetlent ért el a januárig a magyar válogatottat is irányító Talant Dujsebajev csapata.

A németeknél hiába játszott ellenállhatatlanul a 11 gólt szerző Holger Glandorf, ha csak Lauge Schmidt (7) és Svan Hansen (6) szegődött társául, és rajtuk kívül csak hárman lőttek összesen négy gólt. A lengyelek viszont jobban elosztották a terheket, összesen tízen szereztek gólt, és a legeredményesebb góllövő, a horvát Ivan Cupic is megállt ötnél.

Eredmények:
Flensburg-Handewitt (német) - Kielce (lengyel) 28-28 (13-14)
PDD Zagreb (horvát)- Paris Saint-Germain (francia) 20-28 (13-16)
vasárnap játsszák:
THW Kiel (német)-Barcelona (spanyol) 19.30