Német polgármester: Ne vegyenek miniszoknyát a lányok!

Fotó: AFP / PATRIK STOLLARZ

-

Pockingban arra kérik a szülőket, hogy a lányok ne menjenek miniszoknyában és átlátszó blúzban iskolába, Kölnben új szabályokat hoznának a februári karneválra.


Szilveszter éjszakáján erőszakos cselekedeteket hajtottak végre arabnak és észak-afrikainak leírt fiatalok Kölnben, ezért a Die Welt című napilap szerint Henriette Reker, Köln polgármesternője a februári 4-i karnevál előtt magatartási szabályokat szabna a nők számára. Ennek értelmében egy karnyi távolságot kell tartaniuk az idegenektől, egy csoportban kell mozogniuk, és nem szabad hagyniuk, hogy elválasszák őket egymástól.

Közben a német-osztrák határnál található Pocking településen a helyi iskola mellett kb. 200 bevándorlónak terveznek ideiglenes szállást biztosítani, ezért az iskola vezetői levélben értesítették a szülőket a várható következményekről. A migránsok használni fogják az iskola udvarát is, ezért a szülőktől megértés mellett azt is kérik, hogy figyeljenek a diáklányok öltözködésére. "Lehetőleg ne vegyenek fel átlátszó blúzt, vagy miniszoknyát, mert ez félreértésekre adhat okot" – áll a levélben, valamint azt is megjegyzik, hogy a kirekesztő, rasszista megjegyzéseket nem fogják tűrni.