Kevesebb bűncselekmény történt a Szigeten, mint tavaly

Fotó: Vs.hu / Hirling Bálint

-

Biztonságosabb volt fesztiválozni idén a Szigeten, mint tavaly, ugyanis 2014-hez képest 24 százalékkal csökkent a rendezvényhez kötődő bűncselekmények száma - közölte kedden a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság.


A tájékoztatás szerint az idén 132 bűncselekmény jutott a rendőrség tudomására, és 63 gyanúsítottat fogtak el a rendőrök a fesztiválon. Kábítószer-terjesztés miatt 7 embert hallgattak ki, hármukat előzetes letartóztatásba helyezték, egyikük pedig már bíróság elé is került.


A kábítószer-kereskedelmen túl kábítószer birtoklása, zseblopás, sátrak fosztogatása és alkalmi lopás elkövetése miatt kellett intézkednie a rendőröknek - tették hozzá.Arról is beszámoltak, hogy az idén első alkalommal nem a Szigeten, hanem a rendezvény helyszínétől pár száz méterre állították fel a rendőrség kihelyezett irodáját. Ott a rendőrök a nap 24 órájában biztosították a panaszfelvétel és a feljelentés lehetőségét.

A korábbi évhez hasonlóan idén is eredményes volt az együttműködés a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a fesztivált biztosító civil biztonsági szolgálatok között. Ennek is köszönhető, hogy az elmúlt évhez képest csökkent a bűncselekmények száma - közölte a BRFK.