Kevés felhő, szikrázó napsütés – itt a strandidő

Fotó: MTI / Varga György

-

A hét második felében már tikkasztó meleg lehet.


Kedden az ország nagy részén sok napsütés, kevés felhő várható. A Tiszántúlon ugyanakkor gomolyfelhős lesz az ég, és többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt marad, csak a keleti országrészben kialakuló zivatarok környezetében lehet erős. Reggel 15 fok körül, délután 25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk – írja a Köpönyeg.

Szerdán derült időre számíthatunk, csak néha jelenik meg felhő az égen. Esetleg délen, elvétve alakulhat ki egy-egy zápor. Az északi szél mérsékelt marad. Reggel 17, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Igazi strandidőnk lesz.

Csütörtökön fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a júniusi napsütést. Záporra, zivatarra délkeleten van esély. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: 29–34 fok közötti tikkasztó meleg ígérkezik. Néha megélénkül az északkeleti légmozgás.

Pénteken a többórás ragyogó napsütés mellett délután gomolyfelhők tornyosulnak, de frissítő zápor vagy zivatar csak elvétve fordulhat elő. 29 és 35 fok közötti, szinte országos hőség valószínű.