Kettős győzelemmel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

-

A magyar női kézilabda-válogatott – akárcsak egy hete – kiütéses győzelmet aratott az osztrák csapat ellen, így könnyedén jutott ki a decemberi, dániai olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Németh András szövetségi kapitány együttese június 5-én 33-20-ra nyert Stockerauban, most pedig Győrben 41-24-re diadalmaskodott.


A magyar válogatott kettős győzelemmel, 74-44-es összesítéssel jutott tovább. A vb csoportsorsolását június 24-én tartják.

Eredmény, visszavágó:
Magyarország–Ausztria 41-24 (17-10)

A mérkőzés előtt köszöntötték a visszavonuló Ferling Bernadettet és Vérten Orsolyát.

A várakozásoknak megfelelően nem volt azonos szinten a két csapat. A 9. percben már 7-1 volt az állás. A vendégek támadtak, a magyarok pedig labdát szereztek – vagy a kapuban Bíró védett –, és lőtték sorra az indításgólokat.

Az osztrákok ismét kipróbálták a vészkapus játékot, és most is kaptak egész- vagy félpályás gólokat belőle. A 20. percben 14-7-nél jöttek a cserék, és megmaradt a különbség a szünetig.

A folytatásban felváltva estek a gólok. Németh András 21-16-nál időt kért, ezután a csapat hamar visszaállította a korábbi különbséget. A 46. percben Such üres kapuba lőtt egész pályás góljával 28-18 lett az állás. A hajrában végképp megtörtek a vendégek, és 41 gólt kaptak, az utolsót megint Suchtól egész pályáról.

A vb-szereplés alapfeltétele annak, hogy a csapat kijuthasson a jövő évi riói olimpiára. Négy évvel ezelőtt a magyarok a selejtezőben kikaptak a németektől, ezért nem vehettek részt a rá következő vb-n, és lemaradtak a londoni játékokról.

A vb győztese kijut a riói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig jogot szereznek a 2016 tavaszán aktuális olimpiai selejtezős szereplésre.