Kétszeres PL-gólkirály lett Tőzsér Dániel csapatának edzője

-

A játékosként 23-szoros holland válogatott Jimmy Floyd Hasselbaink lett a magyar válogatott Tőzsér Dánielt is foglalkoztató, angol másodosztályú Queens Park Rangers labdarúgócsapatának vezetőedzője.


Elődjét, Chris Ramseyt egy hónappal ezelőtt menesztették, azóta ideiglenesen a skót Rangers korábbi trénere, Neil Warnock irányította az együttest.

A 43 éves Hasselbaink eddig csak a holland másodosztályú Royal Antwerp kispadján töltött egy évet, és lett 7. a csapattal, majd a Burton Albion edzője volt, amellyel tavasszal feljutott a harmadosztályba.

„Nem volt könnyű elhagynom a Burtont, de ha az ember lehetőséget kap, hogy olyan klubhoz kerüljön, mint a QPR, ahol ráadásul megfelelő csapat áll a rendelkezésére, azt nem szabad visszautasítania” – nyilatkozta a klub pénteki bejelentése után az új edző.
A suriname-i születésű Hasselbaink játékosként a többi között az Atlético Madrid és a Chelsea együttesét erősítette, de megfordult a portugál élvonalban is. Az angol élvonalban kétszer is gólkirály lett, 1998-99-ben a Leeds United játékosaként 18 góllal (Michael Owennel és Dwight Yorke-val holtversenyben), valamint két évvel később már a Chelsea játékosaként 23 találattal.

A londoni együttes az elmúlt három évben kétszer is kiesett a Premier League-ből, a másodosztályban 19 mérkőzés után a 11. helyen áll.
Tőzsér Dániel - aki a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharcban kimaradt a keretből - a nyáron igazolt a klubhoz, eleinte rendszerint kezdő volt, de az elmúlt hetekben csak csereként számoltak vele.