Kétszer is dupla bért utalt a Klik egy lázadó tanárnak

-

Horváthné Oláh Mária a bérszámfejtés hibájából kapta meg háromszor a decemberi fizetését. Az állami fenntartó egyik nagy kritikusa kétszer is visszautalta a fölös összeget.


Két egymást követő hónapban is dupla fizetést utalt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) egy Csongrád megyei pedagógusnak, aki véletlenül pont a tiltakozások egyik vezéralakja – írja a Délmagyar. A makói Horváthné Oláh Mária januárban elsőként csatlakozott a megyéből a miskolci tanárok felhívásához, és írt maga is nyílt levelet a közoktatásban uralkodó állapotokról.

„Van úgy, hogy nem jön fizetés és útiköltség-térítés, de most például már az elmúlt két hónapban én egy-egy fizetéssel többet kapok. Utalom vissza a saját költségemen, mert rendes vagyok, és másképp nem tudják korrigálni a hibát" – írta a Facebookon a bérszámfejtő rendszer hibájáról. Mint kiderült, januárban és februárban is kiutalták neki a decemberi fizetését is, majd mikor jelezte a hibát, adtak neki egy bankszámlaszámot, ahová visszautalta a pénzt.