Kétszer bukott le az illegális fémkereskedő

-

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei másodszorra számolták fel az illegális fémtelepet Vecsésen, és lefoglaltak közel 2 tonna fémet – közölte szombaton a NAV.


A pénzügyőrök másodszor jártak Vecsésen ugyanannál a magánszemélynél, akitől tavaly több mint 2,5 tonna vashulladékot koboztak el illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt. Az illető akkor bírságot is kapott, több mint félmillió forintot. A mostani ellenőrzéskor a pénzügyőrök az udvaron és a melléképületekben ismét közel két tonna fémhulladékot és félig már szétbontott háztartási gépeket, továbbá két darab tolósúlyos mérleget is találtak.

Az ingatlan tulajdonosa azt mondta, hogy főként lomtalanítások alkalmával gyűjtötte össze a fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett. A vizsgálat megállapította, hogy az ellenőrzött személy a fémhulladékokat készpénzért értékesítette magánszemélyek részére.

A pénzügyőrök illegális fémkereskedelmi tevékenység miatt az udvaron talált, megközelítőleg 2 tonna fémhulladékot lefoglalták, és fémkereskedelmi törvénysértés miatt eljárást indítottak, de mivel az eljárás alá vont személy a hulladékok gyűjtését, tárolását és ártalmatlanítását is engedély nélkül végezte, ezért még hulladékgazdálkodás megsértése miatt is felelnie kell. Az engedély nélkül folytatott illegális tevékenység miatt közel 400 ezer forint bírság kiszabása várható.