Kétszázötven delfint mészárolnak le a japánok

Fotó: Europress/AFP/Gabriel Bouys / Europress/AFP/Gabriel Bouys

Egy japán öbölben a héten zajlik az éves delfinvadászat. A japánok szerint helyi hagyomány, hogy több száz állatot gyilkolnak meg pár nap alatt.


A Japánhoz tartozó Taidzsi-öbölben bekerítettek kétszázötven delfint, amelyeket a héten terveznek legyilkolni – írta a CNN. A Sea Shepherd Conservation Society nevű civil szervezet szerint ugyanakkor a palackorrú delfineket nem kezelik megfelelően már a mészárlás előtt sem: hálókkal kisebb csoportokra osztják az állatokat, amelyek 72 órája nem tudnak mit enni és körülük véres a víz. - - Az évenként megrendezett esemény negyedik napján – idén ez most csütörtökre esik – szokták lemészárolni a több mint kétszáz, öbölbe beterelt palackorrú delfint. A japánok azzal védik a nyugaton gyakran kritizált eseményt, hogy ez egy helyi közösség hagyománya és egyébként sem különbözik attól, amikor más állatokat a húsukért megölnek.

A japánok egyébként a bálnavadászat „hagyományáért” is komoly harcot folytatnak a környezetvédőkkel, míg több skandináv államban a fókavadászat „dívik”. De még az afrikai Namíbiában is van éves fókavadászat. A Taidzsi-öbölben tartott éves mészárlásokról itt tekinthet meg egy videót, vigyázat: véres képek is szerepelnek benne.