Kétszázmillióért varrják az olimpiai csapat ruháit

-

A Magyar Olimpiai Bizottság pályázatot hirdetett az olimpiai ruhák legyártására, nettó 200 millió forintot szánnak.


Sok érdekes állami bevásárlásról számol be a friss Közbeszerzési Értesítő (pdf). Szerepel benne például a magyar olimpiai csapat ruházatának elkészítéséről szóló pályázat.


A kiírás szerint a teljes kollekciónak tartalmaznia kell legalább három részkollekciót (nemzeti ruházat, edzőruházat, szabadidős ruházat és kiegészítők).

A megrendelő a Magyar Olimpiai Bizottság, amely nettó 200 millió forintot szán a beszerzésre. (A riói formaruhákat és az erről szóló cikket itt találja.)


További bevásárlások

  • A Közbeszerzési Értesítő szerint a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt., InfraPlan Vasút- és Úttervező Zrt. és Út-Teszt Mérnöki és Szolgáltató Kft. 1,48 milliárd forintért készítheti el a Liszt Ferenc repülőtér kötött pályás kapcsolatát.
  • A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 5 darab, 1,2 literes Suzuki Swiftet vásárolt, összesen - áfa nélkül - közel 12 millió forintért. Egy-egy Swifthez így 2,39 millió forintért juthat hozzá a szervezet.
  • A Legfőbb Ügyészség is autókat akart venni, összesen 21 darabot, ám nem érkezett ajánlat.

A terjedelmes, több mint 700 oldalas lapban a felsoroltak mellett szerepel például az Országos Tisztiorvosi Szolgálat oltóanyag-beszerzése, az Országgyűlés Hivatalának árambeszerzése, a Zalai Megyei Kórház élelmiszer-vásárlása is.