Kétszáz Fradi-ultra küldte el üvöltözve Kubatovot a házánál

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

“Baszd meg a szkennert” - ordította közel kétszáz fradista Kubatov Gábor Fradi-elnök házánál, Soroksáron. Többen „Kubatov takarodj!” feliratú pólót viselnek. 50 rohamrendőr oszlatta szét őket.


Az ultrák a Ferencváros-Diósgyőr meccsről jöttek (3-1).

A hét közepén történt szarajevói incidens miatt pöccentek be Kubatovra, amikor is kiutaztak Boszniába az Európa Liga meccsére, de a Zeljeznicar biztonsági személyzete nem engedte be őket a stadionba, mert Kubatov Gábor “odaszólt”, hogy a Fradi szurkolói igazolványával nem rendelkezőket zárják ki a meccsről. Kubatov idén a Frenecváros stadionjából is kizárta az ultrákat, illetve szurkolói igazolványhoz kötötte a beengedésüket. Most úgy döntött, hogy a szurkolók idegenben is csak szurkolói kártyával léphetnek be a meccsre. Kétszázötven fradista maradt a stadionon kívül Szarajevóban, ahol a Fradi kiesett.

Az ultrák úgy érezték, hogy Kubatov külföldön árulta el őket. Soroksáron, Kubatov házánál többen sérelmezték, hogy még a jegyet is kifizették a boszniai mérkőzésre (meg az utat), de a Fradi elnöke “kihívta rájuk” a szarajevói rendőröket. Kétszázan gyűltek össze a házánál, és többek között azt kiabálták, hogy “Baszd meg a szkennert”. Többen “Kubatov takarodj” feliratú pólót viseltek.

Soroksáron ötven rohamrendőr jött ki a helyszínre, a HÉV-megállóba terelték a szurkolókat, akik egy idő után szétszéledtek.

A szarajevói balhé után két fideszes politikus is egymásnak ugrott a héten. A újpesti fideszes polgármester (és „lila") Wintermantel Zsolt beszólt a Facebookon a Fradinak: „Az a csapat, mely harcol a szurkolói ellen, aki a több száz kilométerre elutazó támogatóit kitiltja, hazazavarja: NEM NYERHET!” - írta. Ezután Deutsch Tamás idiótának és lájkkurvának nevezte. További izgalmas részletek erre olvashatók.