Kétszáz éves fa dőlt a tömegbe – a kórházban elhunyt a magyar sérült

Forrás: olvasónk felvétele

-

Funchalban egy vallási ünnepen történt a baleset, eddig 12 áldozatról számoltak be.


Egy vallási fesztiválon összegyűlt tömegre dőlt egy fa a Portugáliához tartozó Madeirán. A legnagyobb város, Funchal külterületén rendezett ünnepségen történt balesetnek magyar áldozata is van: a sebesült a kórházban hunyt el. A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a lisszaboni nagykövetség felvette a kapcsolatot az elhunyt családjával, és minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett hozzátartozóknak.


A Madeirán tartózkodó tiszteletbeli konzul a helyszínről segíti az ügyintézést, illetve folyamatos kapcsolatot tart fent a kórházzal és az illetékesekkel. A nagykövetség nem tud további magyar érintettségről.

A portugál rendőrség 12 halálos áldozatról számolt be eddig. Az áldozatok között – a magyaron kívül – egy francia és egy német, a negyedik külföldi állampolgársága még nem ismert. Madeira regionális kormánya háromnapos gyászt hirdetett.

A kidőlt tölgy legalább 200 éves lehetett. Már három éve veszélyesnek minősítették, és arra figyelmeztettek, hogy bármikor kidőlhet.

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál lévő Mária-kegyhelynél gyűltek össze a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) ünnepen.