Kétpúpú teve született a Nyíregyházi Állatparkban

Fotó: Nyíregyházi Állatpark /

-

Kétpúpú teve (Camelus bactrianus), más néven baktrián született a Nyíregyházi Állatparkban.A kis kanca világra jövetelét a látogatók is végignézhették a park Ázsia élővilágát bemutató területén - mondta Révészné Petró Zsuzsa szóvivő szerdán az MTI-nek.


Az utód tizenkét hónapnyi vemhesség után kedden, éppen látogatási időben született meg, s vele együtt már tizenkét tagú az állatpark kétpúpú tevecsapata. Az utód különlegessége, hogy míg az anyaállat barna, addig a kis kanca – az apja színét örökölve – fehér bundájú.

Az állat ideje nagy részét anyja mellett tölti, de már ismerkedik a külvilággal és a csapat többi tagjával. A körülbelül harminc kilogramm súlyú kanca hosszú, vékony lábaival és apró púpjaival jóval elmarad a felnőttek méretétől, azonban ha megnő, testtömege elérheti akár az ötszáz kilogrammot is.

A baktriánok eredeti elterjedési területe Közép-Kazahsztán, Dél-Mongólia és Északnyugat-Kína volt, a vadon élő, a kihalás szélén álló populációk egyedei Kelet-Kínában, illetve a kínai-mongol határ közelében élnek.

Ugyanitt pénteken afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) született, erről itt írtunk.


Újabb kis állat, egy kétpúpú teve csikó ( Camelus bactrianus) született a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutat...

Posted by Nyíregyházi Állatpark on 2015. június 24.