Kétmilliót és bocsánatkérést akar Kocsis a melegezésért

-

Ungár Klára a napokban kapta meg a keresetlevelet, amelyben Kocsis Máté kétmillió forintot és bocsánatkérést szeretne azért, mert a volt szabad demokrata politikusnő melegnek nevezte. Ungár ügyvédje szerint politikai csatáról van szó, írja a Népszabadság.


Ungár Klára még május 18-án egy nagy vitát kiváltó facebookos bejegyzésben nevezte melegnek Kocsis Máté és Szájer József fideszes politikusokat. Az állítás valóságtartalmán túl még LMBT közösségekben is általános volt a vélekedés, hogy a felvállaltan leszbikus politikusnőnek nem szabadott volna mások nemi identitásáról, vagyis legszemélyesebb magánügyéről a beleegyezésük nélkül írni. Ungár szerint viszont - ezt nyilatkozta például a Cinknek is - „demokráciákban már gyakorolták a comingoutoltatást homofób pártokkal és képviselőkkel szemben", és az volt a célja, hogy rámutasson ezek hiteltelenségére.


Az Ungárnak kézbesített keresetlevél szerint Kocsis Máté jogi képviselője kétmillió forintos sérelemdíj megállapítását várja a bíróságtól, valamint azt, hogy a törvényszék a következő szöveggel kötelezze nyilvános bocsánatkérésre az alperest: „Ezúton is elnézést kérek dr. Kocsis Mátétól, amiért megsértettem jó hírnevét és emberi méltóságát azzal, hogy valótlanul állítottam, hogy homoszexuális. Állításom hamis rágalom volt, melynek semmiféle valóságalapja nincs."

Ungár Klára szerint viszont politikai csatáról van szó, és ügyvédje is csak annyit mondott, hogy nem ismerik el a kereset alaposságát.