Kétmillió felett keres az összes állami erdészet vezetője

Fotó: MTI / Komka Péter

-


Mind a huszonkét állami erdőgazdaság vezérigazgatója többet keres havi kétmillió forintnál, vagyis az állami cégvezetők korábbi bérplafonjánál. Erről a Népszabadság számolt be.

A lap még március végén számolt be arról, hogy az erdőtársaságok irányítói lehetnek a legnagyobb nyertesei annak a tavaly őszi kormánydöntésnek, amely lehetővé tette, hogy a pénzügyi szektorban legfeljebb havi bruttó öt-, az energiaszolgáltatóknál és a kiemelt stratégiai jelentőségű cégeknél négy-, míg a többi állami vállalatnál hárommillió forint legyen a vezetők alapbére.

A lap friss információi szerint az összes főerdész bruttó bérét a Bajnai-kormány által elrendelt, de hallgatólagosan tavaly őszig fenntartott havi kétmilliós fizetési plafon fölé emelte a Földművelésügyi Minisztérium.

Az összes erdőtársaság vezetője többet keres a kormányfőnél, és legalább a kétszeresét a többi kormánytag havi bérének. A huszonkét erdőgazdaság vezetőjének bruttó átlagfizetése számításunk szerint 2 millió 685 ezer forint.

A Földművelésügyi Minisztérium azt közölte: „az erdészeti társaságok olyan nemzeti vagyont őriznek, amelynek elsősorban nem a nemzetgazdasági súlya a legjelentősebb, hanem az, hogy ez a jövő.