Kétmilliárd ment füstbe a rendőrségnél

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán / MTI/Mihádák Zoltán

Idén 2 milliárd forint értékben, csaknem 2 tonna lefoglalt kábítószert semmisített meg az Országos Rendőr-főkapitányság. A drogosokkal az arra hivatott civilek sem bírnak, legalábbis a fideszes polgármester szerint.


Legutóbb jókora adagot nyomtak a tűzbe:  november 28-án 340 kilogramm kannabisz és egyéb szintetikusan előállított kábítószert szállítottak az égetőműbe. A drog értéke megközelíti a 850 millió forintot. Ennek nagy részét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalta le.Kivette a civilek kezéből a drogmegelőzést az önkormányzat

A szociális munkásokat kirúgták, a minisztériumi pénzből elsőként autót vesznek. Az ok: a korábbiaknál is több tűt dobálnak szét a drogosok Budapest belső kerületeiben. Józsefváros fideszes vezetői megunták ezt, és kezükbe vették az ügyek irányítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma még ebben az évben 3,5 millió forintot, jövőre pedig 10 millió forintot ad a VIII. kerületi önkormányzatnak. A támogatásból autót vesznek és olyan szakembereket alkalmaznak, akiknek feladata a rejtőzködő drogbetegek felkeresése, illetve a közterek megtisztítása. Az önkormányzat egyúttal december 31-i hatállyal megszünteti a Kék Pont Alapítvánnyal kötött korábbi megállapodását. A szervezet saját statisztikái szerint is csak töredékét gyűjtötte vissza a kiosztott tűknek, vagyis nem végezte el a vállalt munkát - mondta ki a verdiktet Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester. A Kék Pont Alapítvány korábban azt közölte: állami támogatásból és magánadományokból végzik tevékenységüket, de az utóbbi időben csökkent finanszírozásuk, így a klasszikus, köztéri utcai munkára nem tudnak vállalkozni.