Kétkedik Istenben a canterburyi érsek a párizsi terrortámadás miatt

Forrás: AFP

-


A canterburyi érsek, Justin Welby a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy a párizsi terrortámadásokat követően kétségei támadtak Istenben, mert nem értette, miért történhetett ez meg, és hol lehet Isten, miközben ilyen események zajlanak.


Elmondta, hogy sokként érte őt a terrortámadások híre, majd „mély szomorúság” vett rajta erőt, ami különösen erős volt amiatt, hogy feleségével korábban öt évig Párizsban éltek, amelyet az egyik legvidámabb helynek tart, ahol valaha lakott.

Az érsek a terrortámadást követő, Iszlám Állam elleni légicsapásokkal kapcsolatban azonban figyelmeztetett arra, hogy „két igazságtalanságból nem lesz igazság”, és nem jelent megoldást, ha olyanokat is megölnek, akik nem követtek el semmi rosszat.

Úgy véli, napjaink „egyik legkétségbeejtőbb” jelensége, hogy az iszlamista terroristák annyira eltorzították a hitüket, hogy azt hiszik, Isten nevében cselekednek. Figyelmeztetett arra, hogy mivel a hitnek nagy a hatalma, ezért mindig is voltak olyanok, akik arra használták fel, hogy másokat rávegyenek, hogy végrehajtsák az akaratukat.