Két vaginája van a YouTube-sztárnak

-

Olyan, mint egy fordított orr, ha muszáj hasonlítani valamihez, mondja.


A San Franciscóban élő Cassandra Bankson YouTube-csatornáját, amelyen bőrbetegsége nyomán ad sminkelési és egészségügyi tanácsokat embereknek, közel 800 ezren követik. Banksonról most kiderült, hogy két vaginája van. Kíváncsi volt rá, hogy ez kapcsolatban áll-e bőrbetegségével.

Az amerikai lány fiatalkora óta egy csomó egészségügyi nehézséggel küzd, például előfordult, hogy havonta több mint 20 napig menstruált, ami iszonyatos fájdalmakat okoz neki, illetve eléggé kiszámíthatatlan is. Most egy videointerjúban beszélt arról, hogy két vaginája van, illetve két méhe is.

Úgy kell elképzelni, mondja, hogy amíg másnál a vagina nyílása után egybefüggő üreg következik, azt nála egy-egy fal választja ketté. „Olyan, mint egy orr, csak fejjel lefelé” – próbálja körülírni Bankson.A videointerjúban (amelyet pár nap alatt máris több mint egymillióan láttak már) az orvos elmondja, hogy bár ritka az ilyen, de előfordul, hogy az embriófázis után nem nő össze a vagina, ilyenkor kettő lesz belőle, ahogy a méhből is és több más belső szervből is. Sok nő minderre csak akkor jön rá, amikor teherbe esik. Tehát: gyermeke ettől még lehet, mondja el az orvos, hozzátéve, hogy a rák kialakulását sem befolyásolja a két vagina, illetve a bőrbetegsége sem emiatt alakult ki.