Két újabb baptista fenntartású szakképző is megszűnhet

-

A budapesti KIVI és a debreceni Aranybika sem indít új osztályt szeptemberben. Korábban már erre a sorsra jutott a baptisták pesterzsébeti iskolája, a Szivárvány is.


A baptista fenntartású szakképző intézmények a kért – azaz az eddigi – keretszámok csak mintegy 15%-át kapták meg – tudatta szülői megkeresésekre és panaszokra hivatkozva a Baptista Szeretetszolgálat Alapítványa. A baptisták két intézménye például (a budapesti KIVI és a debreceni Aranybika) ebben a tanévben abba a helyzetbe került, hogy már nem indíthat új osztályokat, és kimenő rendszerben megszűnhet.

A baptisták a közleményben elnézést kérnek mindazoktól a diákoktól és családoktól, akik és amelyek jövőjét az így kialakult helyzet negatívan befolyásolta. Azt ígérik, a továbbiakban is minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy szeptembertől elindulhassanak a képzések, hisz a kormányrendelet augusztus 31-ig lehetőséget ad arra, hogy átvegyenek keretszámokat más fenntartóktól.

Arról, hogy összességében miképp befolyásolhatja a nem állami fenntartású szakképző intézmények működését a februárban megjelent új kormányrendelet, korábban ebben a cikkünkben írtunk részletesen, abban található az alábbi, a baptista iskolák helyzetét ábrázoló diagram is.