Két tucat sertést loptak el vegetáriánus terroristák Kárpátalján

Fotó: MTI / Varga György

-

Az álhír szerint azzal fenyegetőznek, hogy ha nem tiltják be a böllérversenyt, óránként lelőnek egy disznót.


Kárpátalján, a beregszászi járásban található Mezőgecsében két tucat, a másnapi böllérversenyre tartott sertést loptak el a helyi farmergazdaságból, adta hírül a Kárpátinfo.net.


A cikk szerint a lopást a Vegan nevű radikális vegetáriánus szervezet vállalta magára, akik felvették a kapcsolatot a falu polgármesterével, és követeléseket fogalmaztak meg. A csoport tagjai azt akarják elérni, hogy betiltsák a mezőgecsei "véres fesztivált", és ha ez nem teljesül, akkor fenyegetésük szerint óránként lelőnek egy disznót. A tettesek a falu közelében található erdőben rejtőztek el.

A lap azt állítja, a történtek miatt terror-elhárítási művelet vette kezdetét és az incidens helyére megérkezett Kárpátalja kormányzója, Hennagyij Moszkal és Buhajla József magyarországi főkonzul is.

A fenti hír sajnos nem igaz, mint annak a Karpathir.com utána is járt. Szerkesztőségüktől azt az információt kaptuk, hogy felhívták a böllérfesztivál szervezőit, akik "csak röhögtek az egészen". Ugyanakkor cikkükben megemlítik, hogy állatvédők valóban tiltakoztak a fesztivál ellen, amelynek hatására a szervezők úgy döntöttek, hogy a disznók leszúrása nem lesz nyilvános.