Terhes nőt is megölt egy kisodródó autó a spanyol raliversenyen

-

A nézők közé rohant egy versenyző autó a spanyolországi A Coruña Rallyn. Hat ember, köztük az eddigi jelentések szerint egy kilencedik hónapban lévő állapotos asszony és egy nyolcéves gyerek azonnal meghalt. Legalább 16 sérültet vittek kórházba, az áldozatok száma még nőhet.


A sofőr egy kanyarban vesztette el az uralmat a jármű felett, és kisodródott az útról, amelyet semmi sem választott el a nézőktől. A baleset még szombaton, helyi idő szerint este 8 körül történt, jelentette a spanyol EFE hírügynökségre hivatkozva az AS portálja.


A 39-es rajtszámmal versenyző autót, egy Peugeot 206-ost a Daily Mail spanyol médiára hivatkozó beszámolója szerint egy helybéli férfi, Sergio Tabeayo Sande vezette, mellette pedig egy segédpilóta ült.

A szervezők a baleset láttán azonnal félbeszakították a versenyt. Az áldozatok között négy nő, egy férfi, és egy nyolcéves kisfiú van. A várandós nőnek a partnere is meghalt.
Legalább 16 embert, köztük 4 gyereket szállítottak a coruñai egyetemi kórházba, és az orvosok szerint a halálos áldozatok száma még nőhet.

A spanyolországi Carral tartományban fekvő A Coruñában rendezett raliversenynek minden évben több ezer nézője van.


Az alábbi videófelvételen a nyugalom megzavarására alkalmas képek is láthatók