Két pályázat nyerte meg az Új Nemzeti Galériát

Forrás: Liget Budapest

-

Az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére kiírt pályázaton két munkát soroltak az első helyre. Egyeztetnek a győztesekkel, majd döntenek a végleges, megvalósítandó tervről. Piramis kerülhet a Petőfi Csarnok helyére.


Az egyik nyertes, Snøhetta nevéhez fűződik többek között a New York-i World Trade Center helyére tervezett September 11 Memorial Museum és a Norvég Nemzeti Opera épülete, míg a SANAA (Sejima and Nishizawa and Associates) építésziroda tervezte egyebek mellett a Louvre-Lens múzeum épületét, áll a Szépművészeti közleményében. Az egyik egy piramisszerű építmény, a másikat nem hasonlítanánk semmihez, de némileg légiesebb, a hír végén meg lehet nézni mindkettőt.


Az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére kiírt pályázat egyik nyertese. A Petőfi Csarnok helyén állhat.


Az Új Nemzeti Galéria és a Ludwig épülete a Petőfi Csarnok helyén épül fel. Az építkezés a tervek szerint 2016-ben kezdődik és 2018-ra készül el.

Öt múzeum épül a városligetben. Tavaly decemberében hirdettek eredményt az Ötvenhatosok terének lebetonozott felületein megvalósuló Néprajzi Múzeum, a Magyar Építészeti Múzeum és a FotóMúzeum Budapest, valamint a volt Hungexpo épületek helyén felépülő Magyar Zene Háza épületeire kiírt nyílt, nemzetközi építészeti tervpályázaton.

A további részleteket ezen az oldalon lehet böngészni. A most nyert két pályázat terveit a lenti galériában lehet megtekinteni.