Két napja szabadult, késsel ment trafikot rabolni

-

Január 27-én szabadult a börtönből, 29-én már rabolni ment.


Miután a 22 éves türjei fiatalember szabadulását családi körben megünnepelték, a férfi elhatározta, hogy bármi áron, akár erőszakkal, de pénzt szerez - olvasható a Zala Megyei Főügyészség közleményében.

Eszerint a gyanúsított magához vett egy hátizsákot, amibe bepakolt egy kesztyűt, egy símaszkot, egy kést, valamint váltóruhát, majd január 29-én a délutáni órákban vonattal Zalaegerszegre utazott.

A vasútállomás közelében rögtön kinézte magának a közeli Nemzeti Dohányboltot, a közeli parkban átöltözött, fejére húzta a símaszkot, felvette a kesztyűt és magához vette a kést. Fél hét felé bement az üzletbe, becsukta maga után az ajtót, és jobb kezében tartva a 15 cm pengehosszúságú konyhakést, felszólította az eladónőt, hogy „adjon oda mindent”.

A fenyegető fellépéstől az eladónő sikoltozni kezdett, a fiatalember pedig a pénztárgépből kivett közel 280 ezer forintot, majd futva távozott. Ezután a parkban felvette korábbi öltözékét, és taxival hazament.

Az akció azonban nem volt sikeres, hiszen a nyomozók a tettest másnap elfogták, a rabolt pénzt pedig pár ezer forint híján megtalálták.