Két napig remek idő lesz

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Annyit már most elárulunk, nem péntekről és szombatról van szó.


A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken a reggeli óráktól még csak északnyugaton, déltől máshol is csökken a felhőzet és előbújik a nap. A nap első felében, délen és keleten fordul elő eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül. Gyenge hidegfronti hatás lesz. Reggel +2 fok körül alakul a hőmérséklet, talajmenti fagy többfelé lehet. Délután 5 és 10 fok közé melegszik a levegő.


Szombaton a reggeli derűsebb időt követően délnyugat felől egyre több felhő sodródik fölénk, és estétől már eső (a hegyekben vegyes halmazállapotú csapadék) is kialakulhat. A szél keletire fordul és megélénkül. Reggel csak 0 fok, délután +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap hajnalban csökken a felhőzet, napközben fátyolfelhős égre van kilátás, kevés, szűrt napsütéssel. Eső estig nem várható. Többfelé lesz élénk a délkeleti szél, az Alföldön erős légmozgás esélyes. 10 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hétfőn gyakran lesz gomolyfelhős az ég, melyből szórványosan fordul elő zápor, sőt zivatar is. Estig a déli, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. Zivatarok környezetében viharos széllökések észlelhetők. Marad a tavaszias idő a tél utolsó naptári napján.

Kedden viharos szél és felhőátvonulás valószínű. A gyorsan vonuló felhőkből záporok, a hegyekben hózáporok fordulhatnak elő. Csökken a hőmérséklet.