Két napig Nisben ülésezik a szerb és a magyar kormány

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

Orbán Viktorral együtt a magyar kormány csaknem minden minisztere részt vesz a megbeszéléseken


A dél-szerbiai Nisbe utazik vasárnap délután Orbán Viktor miniszterelnök, ahol kétnapos magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozót tartanak – tájékoztatott Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Orbán Viktorral együtt a magyar kormány csaknem minden minisztere részt vesz a megbeszéléseken, amelyek egyrészt az együttes plenáris ülésen, másrészt az érintett magyar és szerb miniszterek kétoldalú találkozóin zajlanak majd.
Orbán Viktor és vendéglátója, Aleksandar Vucic miniszterelnök hétfő reggel megtekintik a Prosek–Bancarevo-autópálya-szakaszt, amely egy fontos közlekedési folyosó részét képezi, majd Nisben négyszemközt tárgyal a két kormányfő.
A két ország kormányának együttes plenáris ülése után kerül sor a tárgyalások eredményeként megszülető egyezmények aláírására és a miniszterelnökök közös sajtótájékoztatójára.
Délután Orbán Viktor és Aleksandar Vucic a kormányzati rendezvénnyel párhuzamosan zajló üzleti fórumon, majd az OTP Nisben kialakított regionális központjának megnyitásán szólal fel – ismertette a programtervezetet a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.