Két nap sem kellett, és háborúzni kezdett a főváros és Simicska

Fotó: VS.hu / Kummer János

-

Simicska Lajos érdekeltsége reklámoszlopainak szétbontását már ma megkezdte a főváros egyik cége. Pedig elvileg még várnia kellett volna ezzel.


A Soroksári úton elkezdte bontani a a főváros cége, a Budapest Közút Zrt. azokat a hirdetőoszlopokat, amelyek a Simicska Lajos tulajdonában levő Mahir Cityposter Kft.-hez tartoznak – írta az Index.


Mindezt azután, hogy karácsony előtt rendkívüli fővárosi közgyűlést hívtak össze, hogy módosítsák a közterületek használatáról szóló rendeletet. Itt tulajdonképpen arról döntöttek, hogy a Mahirnak az ünnepeket is beleszámítva egy hete van leszerelni a 700 darab oszlopot.

Ez olyan, mint amikor valakinek az utcán lekapják a válláról a táskáját – mondta Magyar György, a Mahir ügyvédje a lapnak. Ezért ők a darabonként egymillió forintba kerülő hirdetőoszlopok védelmére felkértek egy őrző-védő céget, akiket azzal is megbíztak, hogy fizikailag is akadályozzák meg a bontási munkák megkezdését.

A Mahir szerint ugyanis a főváros jogellenesen akarja eltüntetni az oszlopokat, mert az október végi szerződésbontást a bíróságon a cég megtámadta, aminek a tárgyalása majd csak január 11-én lesz. A szerződés egyébként 25 évre szólt, a 10. évben bontotta azt fel a fővárosi önkormányzat.

A Budapest Közút Zrt.-t a bíróság arra figyelmeztette, hogy a bontásnak büntetőjogi és kártérítési következményei is lehetnek, ha még a tárgyalás előtt megkezdik.