Két nap nyár, aztán lehűlés jön

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

Csütörtökön akár 26 fok is lehet, vasárnap már csak 16 - írta előrejelzésében a köpönyeg.hu.


Szerda

A napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből az északi, északnyugati tájakon elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. 24 fok körüli meleg lesz délután.


Csütörtök

Napközben fokozatosan megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. Egyelőre marad az áprilisi kora nyár: 20 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk.


Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A keleti tájakon számíthatunk kevés napsütésre. A nyugati tájakon tartós eső várható, máshol záporok, zivatarok alakulnak ki. Megerősödik az északnyugati szél. Gyengül a nappali felmelegedés: a tartósan csapadékos dunántúli területeken csak 10-17 fok esélyes, keleten még 18-22 fok valószínű.


Szombat

A nap első felében sokfelé lehet újabb eső, záporeső; a déli óráktól aztán csökken a felhőzet és előbukkan a nap. Erős, több helyen viharos lesz az északnyugati szél. 11 és 19 fok között alakul a hőmérséklet délután.


Vasárnap

Változóan felhős idő lesz többórás napsütéssel. Már csak elszórtan fordulhat elő zápor. A légmozgás élénk marad. 16 fok körüli értékeket mérhetünk délután.