Két meccsre az olimpiától a magyar pólóválogatott

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A trieszti olimpiai selejtezőn az eddigi legjobb arcát mutatva nagyon simán, 18-8-ra verte Oroszországot a magyar férfi vízilabda-válogatott.


Benedek Tibor csapata már az első negyedben komoly előnyre tett szert, a három gólt szerző Varga Dénes vezérletével 6-2-re elhúzott. Az eddigi trieszti meccseken is jól kezdett a magyar válogatott, de utána (akarva, akaratlanul) visszavett a tempóból, ezúttal ez nem így történt. A második negyedben tovább növelte az előnyt, a félidőben 11-5 volt az eredmény, ekkorra gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

A harmadik negyed is ugyanilyen forgatókönyv szerint zajlott, hibátlan volt a magyar csapat fórkihasználása, és teljesen más dimenzióban vízilabdázott, mint az orosz válogatott. Végül közte tíz lett, és a magyar csapat 18-8-ra nyert, ezzel az utolsó, Szlovákia elleni csoportmeccstől függetlenül biztosan továbbjutott a pénteki negyeddöntőbe. Még nem lehet tudni, hogy ki lesz ott az ellenfél, de a magyar válogatott akkor utazhat a riói olimpiára, ha bejut a négy közé.