Két magyar film is versenyez Karlovy Varyban

Forrás: A Company Hungary

-

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál címmel készült új filmje a Kristály Glóbuszért indul, Till Attila Tiszta szívvel mozija pedig az „East of the West” versenyprogramot nyitja július 2-án.


51. alkalommal, július 1-9. között rendezik meg Európa egyik legnépszerűbb nemzetközi filmfesztiválját a cseh fürdővárosban, Karlovy Varyban. Az idei, 150 alkotást tartalmazó programot kedden jelentették be a szervezők Prágában, és egyúttal két induló magyar filmet is beharangoztak.

Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál (angol címe: It’s Not the Time of My Life) új filmjét a fesztiválon láthatja majd először közönség, a mozi a Kristály Glóbuszért indul. A film valójában egy kamaradarab adaptációja, amelyet ugyancsak Hajdu Szabolcs rendezett, és az évad utolsó néhány előadását most június elején játsszák a Maladype Színházban.

Az Ernelláék filmváltozatát itthon várhatóan ősszel mutatják be. A film az egymástól eltávolodott rokonok újra találkozása által felszínre törő konfliktusok sorát mutatja meg: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, felszínre hozva a két család között feszülő ellentéteket. Hajdu a saját otthonában a családjával és operatőr szakos tanítványaival vette fel a jeleneteket.

Till Attila Tiszta szívvel című alkotása július 2-án első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) című versenyprogramot nyitja meg, a műfajilag nehezen behatárolható, egy kerekesszékes bandáról szóló filmet április végén mutatták be, eddig 22 ezren nézték meg a mozikban.