Két labdával játszanak a foci-Eb-n

Fotó: Adam Pretty

-

Az egyikkel a csoportkörben, a másikkal az egyenes kiesés szakaszban találkozhatnak a csapatok.


Igaz, hogy korábban is készült már „ünnepi” labda a nagyobb tornák, így az Európa-bajnokságok döntőjére is, most azonban jócskán kibővül a döntős labda szerepe. A már korábban bemutatott hivatalos Eb-labda, a Beau Jeu párja, a Beau Jou Knock Out június 25-én, a nyolcaddöntők első mérkőzésén debütál (ekkortól lehet majd megvásárolni is).

Mint azt Végső Péter, az Adidas magyarországi brandmarketing-menedzsere elmondta, a kieséses szakaszban használt labda technológiájában nem, csak dizájnjában fog némileg eltérni a csoportmeccseken használt labdától.


Ezzel a labdával találkozhatnak a csapatok az Eb csoportkörében


„Nem lett volna fair a játékosokkal szemben, ha a torna második részére egy egészen új labdával állunk elő, így a Beau Jeu Knock Out technológiáját és fő tulajdonságait illetően megegyezik a már korábban bemutatott labdával. Amiben eltérés lesz, az a labda színezése. A francia trikolór kék és piros színe dominálja majd itt is a dizájnt, egy finom csavarral a finisben.”

Végső Péter elmondta, fontos volt, hogy a játékosok olyan labdával játszhassanak az Eb második részében is, amit már megszoktak, amivel volt idejük gyakorolni, ezért nem szerettek volna a dizájnban sem forradalmi változtatást eszközölni a november közepén bemutatott labdához képest.

Megkérdeztük, hogy érkeztek-e már visszajelzések a múlt héten bemutatott első Eb-labdával kapcsolatban, amellyel már Európa-szerte játszottak bajnoki találkozókat a hétvégén.

„Egyelőre csak a hivatalos bemutató után érkezett visszajelzéseket kaptuk meg, amelyek azt mutatják, hogy mind a csatárok, mind a kapusok jó véleménnyel vannak az Eb-labdáról. Előbbieknek tetszik, hogy megfelelő súlyú a labda, míg utóbbiak a kiszámítható, szitálás nélküli mozgását dicsérték.”