Két karát is összevonja a Pécsi Tudományegyetem

-

Összevonja felnőttképzési és a Szekszárdon működő Illyés Gyula karát a pécsi egyetem a következő tanév kezdetére.


Az összevonással létrejövő kultúratudományi, pedagógusképző és vidékfejlesztési kar megőrzi és átörökíti mindazokat a szellemi, kulturális értékeket és hagyományokat, amelyeket a jogelőd karok létrehoztak – írta az egyetem közleményében.

Az integrációval folytatódnak az eddigi szekszárdi és pécsi képzések, vagyis a felnőttképzési és Illyés Gyula kar hallgatói tanulmányaikat a választott szakukon, képzési helyükön fejezhetik be, emellett azonban új oktatási programok indítására is lehetőség nyílik - tették hozzá.


Jövőre más is változik: ilyen lesz a 2016-tól induló szőlész-borász mérnök szak, az élelmiszer-gazdasági és vidékfejlesztési új egyetemi egység pedig olyan profilt jelent majd, amely a térségi igények speciális kiszolgálásához is hozzájárulhat a jövőben.

A kar a hagyományos területeken, az óvodapedagógus- és tanítóképzésben, a felnőttképzési programok és a kultúratudományi képzések tekintetében is fejlesztéseket tervez, emellett a jelenlegi képzések új helyeken történő meghirdetésével szeretné erősíteni regionális jelenlétét - hangsúlyozták.

Kitértek arra, hogy az új tanév kezdetével létrejövő kar az idegen nyelvi képzésben is sokszínű lesz: német, angol és orosz nyelvű programokat kínál a magyar, valamint a folyamatosan bővülő külföldi hallgatói kör számára.